Predjedlo:  Na vrchole hoblinky

Predjedlo: Na vrchole hoblinky

Brusceta s paradajkou, parmezánom, šunkou a pestom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Bageta:

600 g múky

8 g sušeného droždia

10 g soli

10 g kryštálového cukru

380 ml vlažnej vody.

Pesto:

100 g bazalky

20g strúhaného parmezánu

3 strúčiky cesnaku

400-500 ml olivového oleja

1 lyžička soli

Prosciuto

Paradajky

Červená cibuľka

Rukola

Mozarella

Hobliny parmezánu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do misky si dáme múku, pridáme droždie, soľ, cukor vodu a všetko to dobre vymiešame. Necháme odležať 40 minút prekryté utierkou. Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyformujeme do tvaru bagetky. Dáme piecť na 230 stupňov 20 minút.

Pesto: do misy dáme bazalku, soľ, cesnak, strúhaný parmezán, olej a ponorným mixérom vymixujeme dohladka.

Upečené bagetky nakrájame a z každej strany opečieme na panvici. Na bagetu dáme paradajkový zmes, ktorú sme vytvorili zmiešaním nadrobno nakrájaných paradajok, cibuľky a pesta.

Na to poukladáme 2 plátky mozzarely, prosciuto, rukolu a zasypeme hoblinami parmezánu.

Tagy: Predjedlo