Dezert:  Kukaj! Vykúkajú mesiačiky!

Dezert: Kukaj! Vykúkajú mesiačiky!

Jablková torta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

2 balíky

240 g guľatých piškót

10 ks veľkých červených jabĺk

20 ks hlavičiek klinčekov

1 ks kôra škorice (väčšia)

1,5 l voda

3 ks pudingového prášku

3-6 polievkových lyžíc krištáľového cukru (podľa sladkosti jabĺk)

200 g čokoláda na varenie

100 g 33% šlahačky

Zdroj: TV JOJ

Zdobenie:

1 ks mascarpone

1 ks 33% šľahačka

1 pl práškový cukor

Balík jedlých kvetov

Lemon curd

Citrón

Žĺtka

Cukor

Maslo

Postup:

Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť s 0,5 l vody do väčšieho hrnca a pridáme cukor. Varíme asi 20 minút. V 1 l studenej vody si rozmiešame pudingový prášok a za stáleho miešania ho pridáme s variacim jablkám. Miešame dovtedy, kým nám zmes nezhustne ako puding. Nepresávame miešať. Spodok tortovej formy vyložíme jednou radou piškót a tu zalejeme ½ jablčnej zmesi. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a na tú dáme druhu polovicu jablčnej zmesi. Poslednú vrstvu tvoria piškóty. Necháme v chladničke stuhnúť. Poleva: dáme do hrnca šlahačku spolu s nadrobno nasekanou čokoládou a pomaly privedieme do varu, kým sa nám čokoláda nespojí s šľahačkou. Nesmie to zovrieť. Následne nalejeme na tortu a necháme vychladnúť v chladničke. Zdobiaci krém. Do vychladenej misky pridáme vychladenú šlahačku s marcarpne, práškovým cukrom a curdom. Vyšľaháme a zdobíme. Nakoniec dozdobíme jedlými kvetmi. Curd Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou, maslom. Miešame až kým z toho nevznikne krém

Tagy: Dezert