Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
2 balíky
240 g guľatých piškót
10 ks veľkých červených jabĺk
20 ks hlavičiek klinčekov
1 ks kôra škorice (väčšia)
1,5 l voda
3 ks pudingového prášku
3-6 polievkových lyžíc krištáľového cukru (podľa sladkosti jabĺk)
200 g čokoláda na varenie
100 g 33% šlahačky
Zdobenie:
1 ks mascarpone
1 ks 33% šľahačka
1 pl práškový cukor
Balík jedlých kvetov
Lemon curd
Citrón
Žĺtka
Cukor
Maslo
Postup:
Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť s 0,5 l vody do väčšieho hrnca a pridáme cukor. Varíme asi 20 minút. V 1 l studenej vody si rozmiešame pudingový prášok a za stáleho miešania ho pridáme s variacim jablkám. Miešame dovtedy, kým nám zmes nezhustne ako puding. Nepresávame miešať. Spodok tortovej formy vyložíme jednou radou piškót a tu zalejeme ½ jablčnej zmesi. Dáme ďalšiu vrstvu piškót a na tú dáme druhu polovicu jablčnej zmesi. Poslednú vrstvu tvoria piškóty. Necháme v chladničke stuhnúť. Poleva: dáme do hrnca šlahačku spolu s nadrobno nasekanou čokoládou a pomaly privedieme do varu, kým sa nám čokoláda nespojí s šľahačkou. Nesmie to zovrieť. Následne nalejeme na tortu a necháme vychladnúť v chladničke. Zdobiaci krém. Do vychladenej misky pridáme vychladenú šlahačku s marcarpne, práškovým cukrom a curdom. Vyšľaháme a zdobíme. Nakoniec dozdobíme jedlými kvetmi. Curd Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou, maslom. Miešame až kým z toho nevznikne krém