Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
rôzne druhy mäsa a syru podľa chuti čo má kto rád
Chlieb domáci:
1 kg hladká múka
42 g droždie
500 ml teplá voda
2 kl soľ
1/2 kl cukor
1 kl drvená rasca
1 kl rasca
2 pl ocot
Čierne olivy
Postup:
Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, rozdrobíme kvasnice, pridáme vodu a necháme vzísť kvások, pridáme rascu, ocot, soľ a nakrájané čierne olivy. Vymiesime na hladké cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí, cesto dáme na pomúčenú dosku. Vytvarujeme peceň. Na pekáč, alebo plech položíme papier na pečenie a chlebík preložíme. Necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Potom potrieme slanou vodou a môžeme urobiť zárezy, aby nám pri pečení nepraskol. Vložíme do rúry predhriatej na 250 stupňov a pečieme 30 minút. Potom znovu potrieme vodou, znížime teplotu na 180 a pečieme ešte 30 minút. Upečený preložíme krížom cez pekáč aby sa nesparil a necháme vychladnúť.