Predjedlo:  Zober si, čo chceš!

Predjedlo: Zober si, čo chceš!

Syrovo-mäsová misa s domácim chlebom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

rôzne druhy mäsa a syru podľa chuti čo má kto rád

Chlieb domáci:

1 kg hladká múka

42 g droždie

500 ml teplá voda

2 kl soľ

1/2 kl cukor

1 kl drvená rasca

1 kl rasca

2 pl ocot

Čierne olivy

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, rozdrobíme kvasnice, pridáme vodu a necháme vzísť kvások, pridáme rascu, ocot, soľ a nakrájané čierne olivy. Vymiesime na hladké cesto a necháme nakysnúť. Po nakysnutí, cesto dáme na pomúčenú dosku. Vytvarujeme peceň. Na pekáč, alebo plech položíme papier na pečenie a chlebík preložíme. Necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Potom potrieme slanou vodou a môžeme urobiť zárezy, aby nám pri pečení nepraskol. Vložíme do rúry predhriatej na 250 stupňov a pečieme 30 minút. Potom znovu potrieme vodou, znížime teplotu na 180 a pečieme ešte 30 minút. Upečený preložíme krížom cez pekáč aby sa nesparil a necháme vychladnúť.

Tagy: Predjedlo