Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
200 ml ryžového mlieka
50 g orechov (kešu, vlašské)
50 g horkej čokolády
100 g ovsených vločiek
50 g sušeného ovocia (slivky, marhule, hrozienka)
Štipka škoricového, perníkového korenia a stévie
200 g malín
Postup:
Do menšieho hrnca nalejeme ryžové mlieko, zmiešame so všetkými surovinami (horkej čokolády pridáme iba 20 g a zvyšok necháme na roztopenie na potretie mafinov) a pomaly varíme približne desať minút za neustáleho miešania. Ak je to potrebné, počas varenia môžeme pridať štipku vody, aby nebola kaša príliš hustá. Kašou naplníme nádobky na mafiny a pečieme v rúre približne 12 minút na 180 stupňoch. Po dopečení teplé mafiny natrieme horkou čokoládou a necháme vychladnúť. Menšiu panvičku potrieme maslom a dáme na ňu maliny, ktoré lyžicou podusíme. Premiešame, dosladíme stéviou a podávame ako „džem“ k mafinom.