Dezert: Obliate mafiánky

Dezert: Obliate mafiánky

Muffiny z ovsenej kaše s horkou čokoládou a malinovým musom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

200 ml ryžového mlieka

50 g orechov (kešu, vlašské)

50 g horkej čokolády

100 g ovsených vločiek

50 g sušeného ovocia (slivky, marhule, hrozienka)

Štipka škoricového, perníkového korenia a stévie

200 g malín

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do menšieho hrnca nalejeme ryžové mlieko, zmiešame so všetkými surovinami (horkej čokolády pridáme iba 20 g a zvyšok necháme na roztopenie na potretie mafinov) a pomaly varíme približne desať minút za neustáleho miešania. Ak je to potrebné, počas varenia môžeme pridať štipku vody, aby nebola kaša príliš hustá. Kašou naplníme nádobky na mafiny a pečieme v rúre približne 12 minút na 180 stupňoch. Po dopečení teplé mafiny natrieme horkou čokoládou a necháme vychladnúť. Menšiu panvičku potrieme maslom a dáme na ňu maliny, ktoré lyžicou podusíme. Premiešame, dosladíme stéviou a podávame ako „džem“ k mafinom.

Tagy: Dezert