Dezert: Čučovina

Dezert: Čučovina

Čučoriedkový cheesecake.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

150 g maslové sušienky

70 g masla

250 g mrazené čučoriedky

100 g kryštálový cukor

500 g mascarpone/jemný tvaroh

250 g kyslá smotana (16 %)

vanilkovy cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Sušienky podrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom a premiešame. Vzniknutú zmes rozdelíme a utlačíme na dno čírych pohárov. Čučoriedky nasypeme do hrnca. Pridáme cukor a všetko spolu privedieme k varu. Varíme na miernom ohni, kým čučoriedky neprasknú a nevznikne polohustá omáčka. Necháme vychladnúť. Pripravenú čučoriedkovú omáčku pridame na sušienky. Z mascarpone, kyslej smotany a vanilkového cukru vyšľaháme krém, do ktorého pridáme čučoriedkovú zmes. Tak nám vznikne zaujímavý krém fialovej farby. Pripravený krém pridáme do plna po vrch pohárov. Takto nami pripravený dezert ozdobíme mätou, čučoriedkami pripadne môžme na vrch pridať bielu čokoládu . roztopenú alebo ju môžeme na vrch postrúhať. Dezerty vložíme do chladničky aspoň na dve hodiny a máme hotovo.

Tagy: Dezert