Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
150 g maslové sušienky
70 g masla
250 g mrazené čučoriedky
100 g kryštálový cukor
500 g mascarpone/jemný tvaroh
250 g kyslá smotana (16 %)
vanilkovy cukor
Postup:
Sušienky podrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom a premiešame. Vzniknutú zmes rozdelíme a utlačíme na dno čírych pohárov. Čučoriedky nasypeme do hrnca. Pridáme cukor a všetko spolu privedieme k varu. Varíme na miernom ohni, kým čučoriedky neprasknú a nevznikne polohustá omáčka. Necháme vychladnúť. Pripravenú čučoriedkovú omáčku pridame na sušienky. Z mascarpone, kyslej smotany a vanilkového cukru vyšľaháme krém, do ktorého pridáme čučoriedkovú zmes. Tak nám vznikne zaujímavý krém fialovej farby. Pripravený krém pridáme do plna po vrch pohárov. Takto nami pripravený dezert ozdobíme mätou, čučoriedkami pripadne môžme na vrch pridať bielu čokoládu . roztopenú alebo ju môžeme na vrch postrúhať. Dezerty vložíme do chladničky aspoň na dve hodiny a máme hotovo.