Polievka: Čím väčší, tým jemnejší

Polievka: Čím väčší, tým jemnejší

Krémová pórová polievka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

2 póry

cibuľa

cesnak

zemiaky

1,5 l zeleninový vývar

olej

bobkový list

soľ

čierne korenie

petržlenová vňať na ozdobu

cesnakové krutóny

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z póru odsekneme korienky. Zvyšnú časť póru prerežeme pozdĺžne napoly. Prerezaný pór umyjeme, aby nám v ňom nezostali kúsky hliny a následne ho nakrájame na menšie kúsky. Okrem toho si nakrájame nadrobno cibuľu, očistíme a nakrájame zemiaky na kocky a cesnak. Na oleji orestujeme cibuľu a pór/trochu si odložíme bokom na ozdobu/. Za občasného miešania pražíme, pokiaľ nám pór nezmäkne. Keď je pór zmäknutý, pridáme prelisovaný cesnak a na kocky nakrájané zemiaky. Zalejeme zeleninovým vývarom, okoreníme soľou a čiernym korením a pridáme bobkový list. Privedieme do varu, prikryjeme a varíme na miernom plameni, pokiaľ sa uvaria zemiaky. Hotovú polievku stiahneme zo sporáka a rozmixujeme tyčovým mixérom. Pred rozmixovaním nezabudnite vybrať bobkový list. Naberieme do misiek, ozdobíme kúskami póru a petržlenovej vňate.

Cesnakové krutóny:

Nakrájame si na kocky starší chlieb, kocky namočíme do pripravenej zmesi oleja s lyžičkou cesnakového korenia. Obalené kocky chleba rozprestrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na cca 10 minút pri 180 stupňoch.

Tagy: Polievka