Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Cesto:
5 ks vajce
150 g polohrubá múka
150 g práškový cukor
1 ks prášok do pečiva
3 polievkové lyžice vody
Jablková plnka:
1 kg očistené jablká
2 balíky vanilkový cukor
škorica
Plnka:
700 ml mlieko
2 balíky Zlatý klas
40 g kryštálový cukor
100 g práškový cukor
200 g maslo
250 ml smotana na šľahanie
čokoláda na strúhanie
Plnka postup:
Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom a škoricou. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.
Cesto:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu a vymiešame do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. pudingová plnka: Z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zamiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú plnku natrieme na jablkovú. Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na pudingovú plnku. Koláč ozdobíme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.