Dezert: Rajská záhrada naruby

Dezert: Rajská záhrada naruby

Obrátený jablkový krémeš.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Cesto:

5 ks vajce

150 g polohrubá múka

150 g práškový cukor

1 ks prášok do pečiva

3 polievkové lyžice vody

Jablková plnka:

1 kg očistené jablká

2 balíky vanilkový cukor

škorica

Zdroj: TV JOJ

Plnka:

700 ml mlieko

2 balíky Zlatý klas

40 g kryštálový cukor

100 g práškový cukor

200 g maslo

250 ml smotana na šľahanie

čokoláda na strúhanie

Plnka postup: 

Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom a škoricou. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.

Cesto:

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu a vymiešame do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. pudingová plnka: Z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zamiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú plnku natrieme na jablkovú. Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na pudingovú plnku. Koláč ozdobíme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.

Tagy: Dezert