Dezert: Tropická smršť

Dezert: Tropická smršť

Citrónový zákusok..

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Biskvit

250 g múka polohrubá

250g cukor práškový

5 vajec

1 dc mlieko

1 dc olej

1 prášok do pečiva

Plnka:

300ml mlieko

1 zlatý klas

1 citrón a kôra

250 g maslo

150 g práškový cukor

Mascarpone

Čokoláda 

Zmrzlina

Džem marhuľový

Limetový sirup

Poleva:

450 DK cukor práškový

1 citrón

2-3 lyžičky olej

Vrelá voda po lyžiciach 2-3 lyžičky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Najprv si urobíme biskvit vyšľaháme žĺtka s cukrom pridáme olej mlieko múku a prášok do pečiva nakoniec vmiešame sneh z bielkov dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 30 min.

Kým sa biskvit pečie urobíme plnku. Najprv z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding ktorý dáme vychladnúť. Na robote vyšľaháme maslo pridáme cukor spolu šľaháme do peny pridáme kôru a šťavu z citróna a nakoniec mascarpone.

Keď je korpus vychladnutý prekrojíme.

Rozmiešam vodu zo sirupom a dobre nakropím.

Korpus natrieme džemom na to plnku prikryjeme druhým korpusom na koniec vyšľaháme polevu práškový cukor, citrón, ole,j vodu.

Šľaháme do peny. Polejeme vrch korpusu a dáme chladiť do chladničky.

Ozdobíme čokoládou a zmrzlinou. 

Tagy: Dezert