Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
6 ks - veľká mrkva
3 ks - väčší zemiak
2 ks - petržlen
700 ml vývar (zeleninový/hydinový)
300 ml vody
1 šľahačková smotana (33 %)
soľ a čierne mleté korenie na dochutenie
krutóny (z toastového chleba)
Postup:
Vývar s vodou privedieme do varu. Očistíme si mrkvu, petržlen a zemiaky, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Následne ich dáme variť do vývaru s vodou, do mäkka cca 25 minút. Uvarenú zeleninu následne dáme do mixéra. Po rozmixovaní prelejeme do hrnca, pridáme smotanu podľa chuti. Následne dochutíme ešte soľou a čiernym korením. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou, šľahačkovou smotanou a krutónmi.