Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
8 vajíčok
Vanilkový cukor
Práškový cukor
8 PL hladkej múky
2dc olej
Mascarpone
Smotana na šľahanie
Čučoriedky, jahody
Čokoláda
Maslo
Postup:
Na prípravu korpusu potrebujeme 8 vajec, ktoré sa rozdelia na žĺtka a bielka. Z bielok sa spraví sneh, do ktorého sa dá vanilkový cukor. Žĺtka rozmixujeme a spojí s práškovým cukrom. Pridá sal 8 pl hladkej múky, 2 dl oleja 1 vanilkový cukor, potom sa to zmieša so šľahačkou so snehu. Táto zmes sa dá na plech a pečie sa cca 20 minút. Krém sa urobí z mascarpone, smotany na šľahanie a celé sa to rozmixuje. Upečený korpus sa prereže na polovicu a natrie krémom. Krém sa dá aj na vrch korpusu. Čokoláda s maslom sa rozpustí a poleje sa celý korpus. Natrie sa aj po obvode. Na vrch sa poukladajú čučoriedky a jahody a dá sa vychladiť.