Dezert: Všade samé krémiky

Dezert: Všade samé krémiky

Ovocná torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

8 vajíčok

Vanilkový cukor

Práškový cukor

8 PL hladkej múky

2dc olej

Mascarpone

Smotana na šľahanie

Čučoriedky, jahody

Čokoláda

Maslo

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na prípravu korpusu potrebujeme 8 vajec, ktoré sa rozdelia na žĺtka a bielka. Z bielok sa spraví sneh, do ktorého sa dá vanilkový cukor. Žĺtka rozmixujeme a spojí s práškovým cukrom. Pridá sal 8 pl hladkej múky, 2 dl oleja 1 vanilkový cukor, potom sa to zmieša so šľahačkou so snehu. Táto zmes sa dá na plech a pečie sa cca 20 minút. Krém sa urobí z mascarpone, smotany na šľahanie a celé sa to rozmixuje. Upečený korpus sa prereže na polovicu a natrie krémom. Krém sa dá aj na vrch korpusu.  Čokoláda s maslom sa rozpustí a poleje sa celý korpus. Natrie sa aj po obvode. Na vrch sa poukladajú čučoriedky a jahody a dá sa vychladiť. 

Tagy: Dezert