Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Čokoládová torta:
6 ks vajec, 30 dg čiernej čokolády, 10 dg masla, štipka soli, 10 dg čiernej čokolády a trochu masla na polevu
Postup prípravy:
Čokoládu polámeme a s maslom necháme nad ohňom rozpustiť. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, pridáme postupne žĺtka a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý následne jemne zapracujeme do čokolády so žĺtkami. Vložíme do vymastenej pečiacej formy a pečieme pri teplote 160 – 165 stupňov 45 až 50 minút. Necháme vychladnúť. Polevu pripravíme rozpustením masla s čokoládou a následne natrieme na tortu. Túto tortu môžeme upiecť deň vopred a večer dať do chladničky. Pekne tvrdne.
Čokoládová torta s prísadami:
6 ks vajec, 30 dg čiernej čokolády, 10 dg masla, štipka soli, 4 - 5 ks stredne veľkej postrúhanej mrkvy, tekvicové a slnečnicové semienka, černice 10 dg čiernej čokolády a trochu masla na polevu
Postup prípravy:
Čokoládu polámeme a s maslom necháme nad ohňom rozpustiť. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, postupne pridáme žĺtka a premiešame. Pridáme postrúhanú mrkvu, oriešky a čučoriedky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý následne jemne zapracujeme do čokozmesy. Vložíme do vymastenej pečiacej formy a pečieme pri teplote 160 – 165 stupňov 45 až 50 minút. Necháme vychladnúť. Polevu pripravíme rozpustením masla s čokoládou a následne natrieme na tortu. Túto môžeme podávať hneď po vychladnutí ozdobenú domácim ovocím.
Domáci tvaroh:
1 l čerstvého domáceho mlieka, štipka soli, práškový cukor
Postup prípravy: Jeden deň necháme čerstvé mlieko skysnúť. Následne dáme do hrnca, necháme zovrieť, rýchle stiahneme z plameňa a necháme odležať. Po vychladnutí zlejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Podávame s mletým cukrom.