Dezert:  Dolce dall’Italia

Dezert: Dolce dall’Italia

Tiramisu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

5 čerstvých vajec

500 g Mascarpone

5 lyžíc trstinového cukru

4 lyžice likéru Amaretto

hrnček silnej kávy

piškóty

tmavé holandské kakao

strúhaná

mliečna čokoláda

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Pripravíme si silnú čiernu kávu, necháme ju schladiť a nalejeme ju do širšej misky. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky spolu s piatimi lyžicami cukru vyšľaháme do peny. Vyšľaháme sneh z bielkov. Do zmesi so žĺtkov a cukru zašľaháme mascarpone. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cukrárske piškóty namočíme z oboch strán do kávy s prídavkom Amaretta. Stačí ich namočiť len zľahka. Príliš nasiaknuté piškóty by kazili výsledný dojem. Dno formy pokryjeme vrstvou piškót, pridáme vrstvu krému a pokračujeme plynule ďalšími vrstvami, kým máme dostatok materiálu. Poslednú vrstvu krému bohato poprášime kakaom a hoblinkami čokolády. Minimálne 2 hodiny necháme odpočinúť v chladničke.

Tagy: Dezert