Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
5 čerstvých vajec
500 g Mascarpone
5 lyžíc trstinového cukru
4 lyžice likéru Amaretto
hrnček silnej kávy
piškóty
tmavé holandské kakao
strúhaná
mliečna čokoláda
Postup:
Pripravíme si silnú čiernu kávu, necháme ju schladiť a nalejeme ju do širšej misky. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky spolu s piatimi lyžicami cukru vyšľaháme do peny. Vyšľaháme sneh z bielkov. Do zmesi so žĺtkov a cukru zašľaháme mascarpone. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cukrárske piškóty namočíme z oboch strán do kávy s prídavkom Amaretta. Stačí ich namočiť len zľahka. Príliš nasiaknuté piškóty by kazili výsledný dojem. Dno formy pokryjeme vrstvou piškót, pridáme vrstvu krému a pokračujeme plynule ďalšími vrstvami, kým máme dostatok materiálu. Poslednú vrstvu krému bohato poprášime kakaom a hoblinkami čokolády. Minimálne 2 hodiny necháme odpočinúť v chladničke.