Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Cesto:
700 g hladkej múky
150 g masla
2 vajíčka
1 kocka droždia
200 ml teplého mlieka
1 kávová lyžička kryštálového cukru
štipka soli
Plnka:
500 g mletých orechov
200 g práškového cukru
maslo
Postup:
Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť (asi 7 min.). Potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime vláčne cesto (ak je husté, pridáme mlieko, ak riedke, pridáme múku ).Cesto necháme vykysnúť – asi 3hod. Potom cesto vyvaľkáme a dáme naň plnku. Cesto zavinieme a dáme piecť na 200 °C na 20 minút. Plnku urobíme zo zohriateho masla, ktoré zmiešame s orechmi a práškovým cukrom.