Dezert:  To pravé…

Dezert: To pravé…

Orechový závin.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Cesto:

700 g hladkej múky

150 g masla

2 vajíčka

1 kocka droždia

200 ml teplého mlieka

1 kávová lyžička kryštálového cukru

štipka soli

Plnka:

500 g mletých orechov

200 g práškového cukru

maslo 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť (asi 7 min.). Potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime vláčne cesto (ak je husté, pridáme mlieko, ak riedke, pridáme múku ).Cesto necháme vykysnúť – asi 3hod. Potom cesto vyvaľkáme a dáme naň plnku. Cesto zavinieme a dáme piecť na 200 °C na 20 minút. Plnku urobíme zo zohriateho masla, ktoré zmiešame s orechmi a práškovým cukrom.

Tagy: Dezert