Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
ananás
mango
smotana
vanilkový lusk
vanilková pasta
hnedý cukor
kukuričný škrob
cornflakes
vajíčka
maslo
mix lesného ovocia
karpatské brandy
Postup:
Zmrzlina:
Mango a ananás si očistíme, nakrájame a rozmixujeme. Pridáme smotanu, dochutíme cukrom a dáme zamraziť. Po zamrznutí si pripravíme zo zmrzliny guľky, ktoré obalíme v cestíčku s cornflakes. Cornflakes si rozmixujeme, poprípade môžeme pridať pistáciové oriešky. Zmrzlinu obalíme ako klasický trojobal (múka, vajíčko, cornflakes) trikrát. Potom guľky hodíme do rozpáleného oleja a pražíme necelú minútu.
Flambované ovocie:
V hrnci si skaramelizujeme hnedý cukor, pridáme mix lesného ovocia a povaríme.
Vanilkový krém:
Do misky dáme žĺtka, pridáme ckor a rozmixujeme. Pridáme kukuričný škrob. Za stáleho miešania pridávame smotanu. Pripravenú zmes vylejeme do hrnca, pridáme vanilku a pri nízkej teplote miešame, až kým nám nevznikne krém. Pre zjemnenie pridáme maslo.
Zmrzlinu servírujeme s vanilkovým krémom a s ovocím, ktoré môžeme poliať s brandy a oflambovať.