Dezert: Keď sa oheň stretne so zimou…

Dezert: Keď sa oheň stretne so zimou…

Vyprážaná zmrzlina s flambovaným ovocím,

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

ananás

mango

smotana

vanilkový lusk

vanilková pasta

hnedý cukor

kukuričný škrob

cornflakes

vajíčka

maslo

mix lesného ovocia

karpatské brandy

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zmrzlina:

Mango a ananás si očistíme, nakrájame a rozmixujeme. Pridáme smotanu, dochutíme cukrom a dáme zamraziť. Po zamrznutí si pripravíme zo zmrzliny guľky, ktoré obalíme v cestíčku s cornflakes. Cornflakes si rozmixujeme, poprípade môžeme pridať pistáciové oriešky. Zmrzlinu obalíme ako klasický trojobal (múka, vajíčko, cornflakes) trikrát. Potom guľky hodíme do rozpáleného oleja a pražíme necelú minútu.

Flambované ovocie:

V hrnci si skaramelizujeme hnedý cukor, pridáme mix lesného ovocia a povaríme.

Vanilkový krém:

Do misky dáme žĺtka, pridáme ckor a rozmixujeme. Pridáme kukuričný škrob. Za stáleho miešania pridávame smotanu. Pripravenú zmes vylejeme do hrnca, pridáme vanilku a pri nízkej teplote miešame, až kým nám nevznikne krém. Pre zjemnenie pridáme maslo.

Zmrzlinu servírujeme s vanilkovým krémom a s ovocím, ktoré môžeme poliať s brandy a oflambovať.

Tagy: Dezert