Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
1/2 domáca sliepka
1/2 zeler
1/2 kaleráb
1 ks petržlen + zväzok vňate
Zelená paprika
Nové + čierne korenie
Soľ
Zväzok Ligurčeku
Postup:
Do studenej vody dáme sliepku, soľ, korenie taktiež v celku pridáme všetku zeleninu a zväzky. Vývar kontrolujeme, keď sa objavuje pena zoberieme sito a dáme ju preč, aby sa nezakalil vývar, varíme min 3 hodiny na miernom ohni, zeleninu môžeme vybrať skôr podľa potreby. Nemusíme vyberať všetku.
Príloha:
Strúhanka
Hrubá múka
Vajíčko
Soľ
Postup:
Múku, vajcia vypracujeme do cestička a nastrúhame ho, potom vložíme do vriaceho vývaru a uvaríme.