Dezert: Zlato pre bezlepkáčov

Dezert: Zlato pre bezlepkáčov

Mandľová torta bez múky.

Prirpavte si u vás doma recept z Bez servítky!

Korpus:

4 bielka

90 g kryštálový cukor

100 g mleté mandle

Pudingový krém:

500 ml mlieko

50 g pudingový prášok

4 ks žĺtka

1 vanilkový cukor

Smotanová náplň:

250 ml šľahačková smotana

1 vanilkový cukor

Mandľové lupienky

Zlatý prášok

Čučoriedky

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu a zľahka k nemu primiešame krátko opražené mandle. Hmotu prelejeme do pripravenej formy. A pečieme na 200 stupňoch cca 20 minút. Z mlieka, pudingu a žĺtkov si spravíme puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Zo šľahačky a cukru vyšľaháme šľahačku. Na upečený korpus dáme puding, potrieme šľahačkou a dozdobíme mandľovými lupienkami a zlatým práškom. Podávame s čučoriedkami.

Tagy: Dezert