Dezert: Zamrznutá perníková chalúpka

Dezert: Zamrznutá perníková chalúpka

Perník s lyofilizovaným ovocím.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 dcl oleja

400 g hl. múka

300g práškový cukor

0.5 l mlieko

2 vajíčka

3 PL džem

1 PL Kakao

Kyp. prášok

1 čl perníkového korenia

1 čl škorica mletá

1 čl sóda bikarbóna

Poleva:

Horká čokoláda

Cera

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Všetky suroviny spolu vymiešame do hladkého cesta. Ako poslednú pridáme sódu bikarbónu a mierne zapracujeme, aby nám cesto správne narástlo. Cesto pečieme na 180 °C 25 – 30 minút. Hneď po upečení natrieme koláč džemom, aby vsiakol do cesta a koláč sa tak stal vláčnym. Čokoládu s cerou (a smotanou) spolu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nanesieme na vychladený koláč.

Tagy: Dezert