Dezert: Zrkadlenie

Dezert: Zrkadlenie

Palacinková torta podávaná na zrkadlách.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Palacinky:

4 vajcia

2 PL cukru

1 vanilka

1 L mlieka

40 dkg hladkej muky 

2 dcl oleja

Štipka soli

Figový džem: 

Orieškový krém

Mlieko s čokoládou na varenie

Čerstvé ovocie:

Figy

Brusnice

Maliny

Černice 

2 ks 33 % Smotany na šľahanie 

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Z ingrediencií na palacinky si vyrobíme cesto a na rozohriatej panvici upečieme cca 20 ks palaciniek. Čokoládu si roztopíme v troche mlieka. Palacinky potierame striedavo figovými džemom, orieškovým krémom a roztopenou čokoládou a vrstíme až to torty.  Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. Tortu podávame s ovocím a šľahačkou.

Tagy: Dezert