
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčová panenka
Slanina
Soľ
Korenie
Rozmarín
Olej
Zmes sušených húb
Brusnicová omáčka
Smotana šľahačková
Zemiaky
Postup:
Zemiaky si uvaríme v osolenej vode. Panenku očistíme a v celku ochutíme soľou a korením. Obalíme v slaninke a zaistíme špáradlami. Pripravenú panenku sprudka opečieme na panvici z každej strany. Opečenú panenku zabalíme do alobalu a preložíme do pekáča a dáme piecť na pár minút do rozohriatej rúry. Vo výpeku z panenky si spravíme omáčku z namočených húb, do ktorým pridáme trochu brusnicovej omáčky, povaríme a zjemníme smotanou. Uvarené zemiaky pokrájame na väčšie kúsky, posolíme, pridáme maslo a tymian a dáme piecť do rúry. Panenku v strede ešte ružovú pokrájame na plátky a podávame s upečeným zemiakom, hubovou omáčkou a brusnicovou omáčkou. Dochutíme soľou a korením.