Polievka:  Karkulka z čižmy

Polievka: Karkulka z čižmy

Talianska rajčinová s bazalkou a parmezánom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

10 paradajok

olivový olej

cibuľa

mrkva

bobkový list

korenie

čierne celé

soľ

bazalka

oregano

trstinový cukor

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Najprv si dáme blanšírovať paradajky asi 3 minúty vo vriacej vode a 3 minúty v studenej vode. Následne olúpeme. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a chvíľu restujeme. Následne pridáme bobkový list, celé čierne korenie, soľ, nakrájané olúpané paradajky a varíme približne 10 minút. Do polievky prihodíme za hrsť čerstvej bazalky, oregana a lyžicu trstinového cukru. Spolu povaríme ďalších 10 - 15 min následne vyberieme z polievky bobkový list celé čierne korenie a polievku rozmixujeme môžeme ozdobiť lístkami bazalky a parmezánom. Podávame s domácou bagetou bageta:

600 g hladkej múky

350 ml teplej vody

2 lyžičky cukru

10 g sušeného droždia

5 lyžíc oleja alebo prepusteného masla

Lyžička soli

Postup: 

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme hodinu kysnúť. Následne rozdelíme na 3 časti. Ktoré zrolujeme do tvaru bagety. Opäť necháme 15 min podkysnúť. Bagetky narežeme, potrieme vodou a upečieme pri 200 °cca 20min.

Tagy: Polievka