Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
10 paradajok
olivový olej
cibuľa
mrkva
bobkový list
korenie
čierne celé
soľ
bazalka
oregano
trstinový cukor
Postup:
Najprv si dáme blanšírovať paradajky asi 3 minúty vo vriacej vode a 3 minúty v studenej vode. Následne olúpeme. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a chvíľu restujeme. Následne pridáme bobkový list, celé čierne korenie, soľ, nakrájané olúpané paradajky a varíme približne 10 minút. Do polievky prihodíme za hrsť čerstvej bazalky, oregana a lyžicu trstinového cukru. Spolu povaríme ďalších 10 - 15 min následne vyberieme z polievky bobkový list celé čierne korenie a polievku rozmixujeme môžeme ozdobiť lístkami bazalky a parmezánom. Podávame s domácou bagetou bageta:
600 g hladkej múky
350 ml teplej vody
2 lyžičky cukru
10 g sušeného droždia
5 lyžíc oleja alebo prepusteného masla
Lyžička soli
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme hodinu kysnúť. Následne rozdelíme na 3 časti. Ktoré zrolujeme do tvaru bagety. Opäť necháme 15 min podkysnúť. Bagetky narežeme, potrieme vodou a upečieme pri 200 °cca 20min.