Dezert:  Veterno až práškovo ....

Dezert: Veterno až práškovo ....

Veterník z odpaľovaného cesta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

250 ml vody

Štipka soli

50 g masla

150 polohrubej múky

4 vajcia

Zdroj: TV JOJ

Krém:

Mlieko

Puding

Cukor

Vanilkový cukor

Šľahačková smotana

Postup: 

Pripravíme si odpaľované cesto. Do vody vložíme maslo a necháme rozpustiť. Keď je maslo rozpustené a zmes je horúca, prisypeme múku. Celé to miešame, teda odpaľujeme. Trvá to asi 3 minúty, cesto zhustne. Keď sa už oddeľuje od stien, stiahneme ho zo sporáka a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta pridávame po jednom vajíčka a miešame mixérom na nízkych otáčkach. Hmotu dáme do zdobiaceho vrecka a vytláčame kolieska na plech. Pečieme 20 minút na 200 stupňoch, potom znížime na 170 a pečieme ďalších 5 - 7 minút. Z mlieka, pudingového prášku, cukru a vanilkového cukru si uvaríme puding. Keď puding vychladne, vmiešame do neho vyšľahanú šľahačku. Upečené veterníky rozkrojíme na polovicu a naplníme krémom. Posypeme práškovým cukrom a dozdobíme s ovocím.

Tagy: Dezert