Predjedlo: Pestrofarebná veža

Predjedlo: Pestrofarebná veža

Avokádový šalát.

Vyskúšajte si u vás doma pripraviť recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

sáčok bielej quinoi

šafran

avokádo 4-5 ks

2-3 červené papriky

šťava z 1 citróna

kôra z citróna alebo limetky

šalotka

pažítka

koriander

paradajky

cesnak

jalapeno

olivový olej

steaky z tuniaka/lososa

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Uvaríme quinou podľa návodu, scedíme, pridáme trochu masla a vrecko šafranu. Opečieme si červenú papriku, osolíme (tenké plátky) na suchu alebo minime olivového oleja, aby chytila grilovaný nádych. Avokádo nakrájame na malé kúsky, pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šalotku a prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou a korením a citrónom. Na masle opečieme tuniaka. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom. Servírujeme cez okrúhlu formičku. Naspodok navrstvime quinou, na to opečenú papriku,  ďalej avokádový šalát. Na vrch uložíme tuniaka. Ozdobíme plátkom citróna a petržlenovou vňaťou.

Tagy: Predjedlo