Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
sáčok bielej quinoi
šafran
avokádo 4-5 ks
2-3 červené papriky
šťava z 1 citróna
kôra z citróna alebo limetky
šalotka
pažítka
koriander
paradajky
cesnak
jalapeno
olivový olej
steaky z tuniaka/lososa
Postup:
Uvaríme quinou podľa návodu, scedíme, pridáme trochu masla a vrecko šafranu. Opečieme si červenú papriku, osolíme (tenké plátky) na suchu alebo minime olivového oleja, aby chytila grilovaný nádych. Avokádo nakrájame na malé kúsky, pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šalotku a prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou a korením a citrónom. Na masle opečieme tuniaka. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom. Servírujeme cez okrúhlu formičku. Naspodok navrstvime quinou, na to opečenú papriku, ďalej avokádový šalát. Na vrch uložíme tuniaka. Ozdobíme plátkom citróna a petržlenovou vňaťou.