Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
5 vajec
250 g polohrubej múky
200 g kokosového cukru
100 ml oleja
100 ml vody
50 g kakaa
500 g ricotty
500 g mascarpone (alebo tvaroh)
300 g horkej čokolády
šťava z 1 citróna
vanilkový cukor
citrónovy cukor
750 g višňoveho džemu
višne alebo hocijaké ovocie na ozdobenie
mäta
Postup:
Najskôr vyšľaháme bielka, do ktorých postupne pridávame cukor. Keď bude hladká lesklá konzistencia, začneme pridávať postupne žĺtka, olej, vodu. Nakoniec pomaly primiešame múku a kakao. Piecť na 180 stupňov, cca 30-40 min., treba kontrolovať. Mascarpone a riccotu vymiešame do hladka s vanilkovým cukrom a citrónom. Rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme rozpustenú čokoládu. Korpus rozdelíme na 2 časti. potrieme višňovým džemom, čokoládovou plnkou, bielou plnkou. Prikryjeme druhou vrstvou korpusu a polejeme čokoládou. ozdobíme ovocím a lístkami mäty.