Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
želatína plátková
smotana na šľahanie 33 %
plnotučné mlieko
vanilkový struk
kryštáľový cukor
šumivé víno
maliny
Postup:
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu na obale. Smotanu s mliekom nalejeme do kastróla, prisypeme cukor s vanilkovými zrniečkami a zohrievame, kým sa cukor rozpustí. V zohriatej, ale nie vriacej, zmesi ručne metličkou rozmiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Zmes príliš nešľaháme, aby sa nezačala tvoriť pena. Smotana nesmie byť vriaca, aby želatína nestratila svoju želírovaciu schopnosť. Pripravenú zmes nalejeme do pohárov (plníme ich iba do polovice). Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Šampanské želé:
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu na obale. 240 ml šumivého vína nalejeme do kastróla, pridáme cukor a zohrievame, kým sa rozpustí. V teplej zmesi rozmiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu a prilejeme zvyšné šumivé víno. Na stuhnutú panna cottu uložíme maliny a zalejeme ich pripravenou zmesou zo šumivého vína. Celý dezert dáme zachladiť do chladničky.