Polievka: Kec še celo lúči s chlastom

Polievka: Kec še celo lúči s chlastom

Kurací vývar.

Ochutnajte u vás recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

kohút (stačí polovica)

7 ks mrkva

4 stredne veľké cibule

3 ks petržlen

2 ks kaleráb

1 ks zeler

petržlenová vňať

ligurček

5 strúčikov cesnaku

soľ

čierne, biele, červené korenie

bobkový list

nové korenie

paradajka paprika

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Umytého kohúta dáme do studenej vody, privedieme do varu a pozbierame penu, pridáme očistenú zeleninu okrem paradajky, papriky a všetko korenie, na malom ohni varíme 3 – 4 hodiny.

Domáce cestoviny:

Potrebujeme:

6 ks vajce

0,5 kg polohrubej múky

soľ

Postup:

Všetko spolu zmiešame a vypracujeme hladký bochník, rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme na tenké plátky a režeme podľa potreby (ručne alebo strojom).

Tagy: Polievka