Dezert: Štamperlík pod šlajerom

Dezert: Štamperlík pod šlajerom

Kysnutý slivkový koláč s posýpkou.

Ochutnajte u vás recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

1 vajce

štipka soli

250 ml mlieka

droždie

slivky

posýpka:

250 g čerstvého masla 

250 g kryštálového cukru 

250 g hrubej múky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Urobíme kvas z mlieka, droždia a cukru, do múky pridáme soľ a kvások, všetko premiešame a dáme kysnúť (cca 30 minút), na vymastený a múkou posýpaný plech si vložíme vyvaľkané cesto, vkladáme naň na polovicu rozdelené slivky, pridáme posýpku, vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 ˚C a pečieme cca 20 minút.

Tagy: Dezert