Dezert: Dulčátka

Dezert: Dulčátka

Karamelový cheescake.

Pripravte si u vás doma recept podľa Bez servítky!

Ingrediencie:

200 g sušienky

150 g roztopeného masla

Mascarpone

Karamelové zahustené mlieko

3 vajcia

150 ml šľahačkovej smotany

50 g masla

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Karamelový dip:

100 g práškový cukor

500 ml smotany na šľahanie

50 g masla

Postup: 

Rozmixované sušienky zmiešame s maslom a natlačíme na dno formy. Na to vylejeme krém, ktorý získame vymiešaním mascarpone, karamelového zahusteného mlieka, vajíčok, a smotany na šľahanie. Pečieme na 170 stupňoch asi 45 minút. Upečený a rozkrájaný cheesecake prelejeme karamelovým dipom.

Karamelovy dip: Rozpustíme práškový cukor keď je krásne rozpustný pridáme 50 g masla a potom smotanu na šľahanie, za stáleho miešania sa všetko krásne spojí.

Tagy: Dezert