Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
2 ks - zelená alebo červená paprika strednej veľkosti
300 gramov - olivy najlepšie zmiešať dvojfarebné bezkôstkové
1 ks - poľné uhorky
10 ks - paradajky cherry
200 g - balkánsky syr alebo feta
podľa chuti - čierne korenie mleté
podľa chuti - soľ
špenátové listy - asi 2 až 3 hŕstky
rukola 2 až 3 hŕstky
Postup:
Všetku zeleninu na šopský šalát umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Premiešame ju s premytými olivami a pokrájaným balkánskym syrom, pridáme olivový olej, soľ, korenie a z ľahká premiešame.
Rómsky chlieb:
500 g múky
1,5 dl vody
Soľ
Štipka sódy bikarbóny
Masť
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a urobíme cesto. Rozdelíme na 5 častí, každú vyvaľkáme do kruhu. Opečieme nasucho na platni na sporáku alebo na panvici. Po upečení potrieme masťou.