Predjedlo: Zo šopy

Predjedlo: Zo šopy

Šopský šalát s rómskym chlebom.

Pripravte si u vás doma recept podľa Bez servítky!

Suroviny:

2 ks - zelená alebo červená paprika strednej veľkosti

300 gramov - olivy najlepšie zmiešať dvojfarebné bezkôstkové

1 ks - poľné uhorky

10 ks - paradajky cherry

200 g - balkánsky syr alebo feta

 podľa chuti - čierne korenie mleté 

podľa chuti - soľ

špenátové listy - asi 2 až 3 hŕstky

rukola 2 až 3 hŕstky

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Všetku zeleninu na šopský šalát umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Premiešame ju s premytými olivami a pokrájaným balkánskym syrom, pridáme olivový olej, soľ, korenie a z ľahká premiešame.

Rómsky chlieb:

500 g múky

1,5 dl vody

Soľ

Štipka sódy bikarbóny

Masť

Postup: 

Všetky suroviny zmiešame a urobíme cesto. Rozdelíme na 5 častí, každú vyvaľkáme do kruhu. Opečieme nasucho na platni na sporáku alebo na panvici. Po upečení potrieme masťou.

Tagy: Predjedlo