Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
400 g hladkej múky
250 g masla
½ balíka prášku do pečiva
70 g práškového cukru
2 PL mlieka
2 vajcia
Plnka:
1 kg postrúhaných jabĺk
Škorica
Cukor
1 vanilkový cukor
Karamel:
Cukor
Voda
Postup:
Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a 2 lyzice mlieka. Všetky tieto suroviny spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely - jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech. - na cesto dáme nastrúhane jablka, posypeme vanilkovým a kryštálovým cukrom a škoricou - na jablka dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych - po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame - nakoniec uvaríme vodu a cukor, až kým sa z toho nestane karamel. Ním na záver polejeme koláč.