Dezert: Šťavnaté hoblinky

Dezert: Šťavnaté hoblinky

Jablkový koláč s karamelom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

400 g hladkej múky

250 g masla

½ balíka prášku do pečiva

70 g práškového cukru

2 PL mlieka

2 vajcia

Plnka:

1 kg postrúhaných jabĺk

Škorica

Cukor

1 vanilkový cukor

Zdroj: TV JOJ

Karamel:

Cukor

Voda

Postup:

Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a 2 lyzice mlieka. Všetky tieto suroviny spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely - jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech. - na cesto dáme nastrúhane jablka, posypeme vanilkovým a kryštálovým cukrom a škoricou - na jablka dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych - po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame - nakoniec uvaríme vodu a cukor, až kým sa z toho nestane karamel. Ním na záver polejeme koláč.

Tagy: Dezert