Dezert: Zasnežené tri poschodia

Dezert: Zasnežené tri poschodia

Plnený trojposchodový koláč so snehom a smotanou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 žĺtka

100 g cukru

50 ml olej

1 vanilkový cukor

vanilková aróma

100 g múky

1 ks prášok do pečiva

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a polovice cukru vyšľaháme sneh. K žĺtkom pridáme olej, polovicu cukru, vanilkový cukor, arómu, múku a kypriaci prášok. Vymiešame cesto, nakoniec pridáme sneh z bielkov a premiešame. Dáme piecť na 12 min na 180 stupňov.

Plnka:

180 g mascarpone

80 g cukor

1 vanilkový cukor

1 x 33 percentná smotana na šľahanie

strúhaný kokos

jahodový džem

kakao

Postup: 

Mascarpone zmiešame spolu z cukrom a vanilkovým cukrom dohladka a pomaly pridávame smotanu na šľahanie. Upečený korpus rozdelíme na 3 pláty. Jednotlivé časti potrieme džemom, plnkou a uložíme na seba. Na záver posypeme kokosom zmiešaným s kakaom

Tagy: Dezert