Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 ks Hokkaido
Tymian
2 strúčiky cesnaku
1 ks cibuľa
bezlaktózová smotana
maslo
koriander
semiačka tekvicové
tekvicový olej
Postup:
Hokaido umyjeme poriadne, rozpolíme na 2 časti a vydlabeme semiačka, potom celé hokkaido nakrájame na mesiačiky a potom ešte na kocky, pokladáme na plech s alobalom a okoreníme s tymianom a zakryjeme alobalom. Vložíme do trúby, ktorá bude nastavená na 200 stupňov po dobu 15 až 20 minútv necháme tam spotiť hokkaido . Nasledovne si vo veľkom hrnci na masle do zlatista osmažíme cibuľku a pridáme spotené hokkaido, necháme chvíľu orestovať, potom pridáme zeleninový vývar a dosolíme, dokoreníme a necháme variť asi 15 minút. Keď to budeme mať dovarené, rozmixujeme, pridáme 100 ml smotany na varenie a máme hotovo, servírujeme s opraženými semiačkami, so smotanou na ozdobu a tekvicovým olejom.