dezert smotana z piemontu

Dezert: Smotana z Piemontu

Panna cotta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

150 ml mlieko

125 ml šľahačka

2 lyžice cukru

3 plátky želatíny

vanilkový lusk alebo tonka fazuľa

želatína plátková 3 ks

limeta,

mango

na ozdobu drobné ovocie.

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Namočíme želatínu do studenej vody. V hrnci zmiešame mlieko, cukor, šľahačku a vanilkový lusk. Zahrejeme po bod varu (nesmieme variť). Primiešame napučanú želatínu a vylejeme do kelímka. Dáme chladiť do chladničky. Mango očistíme a pomixujeme. Pridáme lyžicu cukru, štavu z limetky a dáme variť (od bodu varu asi 5 minút). Necháme vychladnúť a navrstvíme na panna cottu. Ľubovolne ozdobíme. 

Tagy: Dezert