Dezert:  Kapitán Castaña

Dezert: Kapitán Castaña

Gaštanová torta.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Korpus:

 500 g gaštanové pyré 

8 vajec.

Postup: 

Žĺtky krátko vymiešať, pridať gaštanové pyré. Premiešať. Z bielkov a štipky soli si vyšľahať sneh a zapracovať ho po lyžiciach do zvyšku - máme cesto - to treba vyliať do vymastenej, vysypanej tortovej formy (priemer 26 cm). Rúru predhriať na 180 st., pred vložením znížiť teplotu na 160st. - 45 min. cca piecť. Po upečení nechať vychladnúť, následne prerezať, (pokvapkať rumom, ale nemusí byť) natrieť lekvárom, napr. slivkovým, aj viac ho dať, lebo sa vsiakne do korpusu.

Zdroj: TV JOJ

Plnka:

Vymixovať 2 šľahačky, keď bude šľahačka z 2/3 spravená, pridať 1 ks gaštan. pyré, domiešať, natrieť zmesou prekrojenú tortu. Potom natrieť aj vrch a okraje torty, dať stuhnúť.

Poleva:

9 dg masla

6 PL kakao 

6 PL prášk. cukor 

6 PL vody 

Ohriať na sporáku, premiešať a vyliať na tortu, dať stuhnúť.

Tagy: Dezert