Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Korpus:
500 g gaštanové pyré
8 vajec.
Postup:
Žĺtky krátko vymiešať, pridať gaštanové pyré. Premiešať. Z bielkov a štipky soli si vyšľahať sneh a zapracovať ho po lyžiciach do zvyšku - máme cesto - to treba vyliať do vymastenej, vysypanej tortovej formy (priemer 26 cm). Rúru predhriať na 180 st., pred vložením znížiť teplotu na 160st. - 45 min. cca piecť. Po upečení nechať vychladnúť, následne prerezať, (pokvapkať rumom, ale nemusí byť) natrieť lekvárom, napr. slivkovým, aj viac ho dať, lebo sa vsiakne do korpusu.
Plnka:
Vymixovať 2 šľahačky, keď bude šľahačka z 2/3 spravená, pridať 1 ks gaštan. pyré, domiešať, natrieť zmesou prekrojenú tortu. Potom natrieť aj vrch a okraje torty, dať stuhnúť.
Poleva:
9 dg masla
6 PL kakao
6 PL prášk. cukor
6 PL vody
Ohriať na sporáku, premiešať a vyliať na tortu, dať stuhnúť.