Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčová panenka
zemiaky (najlepšie typu C)
slanina
schwarzwaldzská šunka
slivkový džem
škorica celá
maslo
víno červené
cibuľa
cesnak
alobal
soľ
korenie
slnečnicový olej
Postup:
Panenku osolíme, okoreníme. Vytvoríme si ‘’pesto’’ z pretlačeného cesnaku, oleja, vody. Potrieme panenku pestom. Naskladáme si slaninou so schw. šunkou a obalíme v tom panenku. Panenku dáme zatiahnuť na panvicu cca 10. min opekáme, kým slanina nebude do chrumkava. Preložíme na pekáč a pečieme pri 200C ešte 8 - 10min. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, keď sú hotové mierne ich roztlačme. Opražíme si cibuľku, ku ktorej neskôr pridáme zemiaky a osmahneme túto zmes na oleji. Na panvici si rozohrejeme maslo, zaprášime ho múkou, pridáme slivkový džem. Podlejeme červeným vínom, vodou a pridáme celu škoricu. Podľa chuti osolíme/ocukríme. Redukujeme až na omáčku.