Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
cukor 200 g
vajcia 2 ks
vanilkový cukor
vanilkový lusk
smotana na varenie 20 %
holandské kakao 4 PL
hladká múka 160 g
kypriaci prášok 1 čl
olej 5 PL
horká čokoláda 150 g
aspoň 60 %,
maslo 40 g
maliny
vanilková zmrzlina
Postup:
Cukor a vajcia spolu vymiešame. Pridáme vanilkový cukor, vanilkový lusk, smotanu na varenie. Zmiešame si sypké suroviny (múka, kakao, kypriaci prášok). Sýpku zmes zmiešame s tekutou a pridáme olej. Nakrájame si cca 40 - 50 g čokolády a pridáme to do cesta. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 180 stupňoch 30 min. Zatiaľ si rozpustime vo vodnom kúpeľni čokoládu s maslom. Vylejeme to na upečený koláč a necháme stuhnúť. Pripravíme si malinové culis - maliny s cukrom rozvaríme v hrnci a prepasírujeme cez sitko. Servírujeme koláč vedľa teplého malinové culis a zmrzlinu.