
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Krkovička bez kosti 2,5 kg
Kyslá kapusta 1 kg
Korenie mleté čierne
Cesnak 1 ks
Cibuľa 1 ks
Zemiaky 2,5 kg
Maslo
Červená paprika mletá
Postup:
Do sklenej misy rozložíme kyslú kapustu, položíme na ňu krkovičku, ktorú napicháme cesnakom a cibuľou, potrieme olejom, nasolíme, posypeme korením a červenou paprikou. Dáme piecť na 3 hodiny na 160 °, potom odkryjeme a pečieme na 220 ° 15 - 20 min. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky. dáme variť do osolenej vody, varíme na al dente a potom ich poštucháme, na panvičku si dáme olej a na jemno nakrájanú cibuľu, keď bude do sklovita, pridáme 1 lyžičku červenej sladkej papriky mletej. Pridáme do zemiakov, zamiešame a podávame.