Dezert:  Vianočná poézia jablkovo

Dezert: Vianočná poézia

Jablkovo - škoricovo – orechový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Lístkové cesto 2 x

Jablká 1 kg

Vanilkový a škoricový cukor po 1 ks

Kyslá smotana 250 g

Práškový cukor 250 g

Hrubá múka 250 g

Prášok do pečiva 1 ks

Mleté orechy 100 g

Olej

7 PL Kakao

2 PL Čokoláda

1 ks Sladká smotana

250 g

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Na plech položíme vyvaľkané lístkové cesto Očistené a nastrúhané jablká podusíme s vanilkovým a škoricovým cukrom do mäkka. Po vychladnutí ho natrieme na lístkové cesto. V mise vymiešame múku, cukor, prášok do pečiva, kyslú smotanu, kakao, olej a podrvené orechy. Celú zmes vylejeme na jablká. A na záver dáme druhú časť lístkového cesta. Popicháme ho. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Po upečení ozdobíme čokoládovou a domácou šľahačkou.

Tagy: Dezert