Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
pohár slimákov v bujóne
250 g masla
8 strúčikov cesnaku
3 pol. lyž. nasekanej petržlenovej vnate
2 káv. lyž. soli
podľa oka pridať mleté korenie a chilli
Postup:
Sterilizované slimáky v bujóne vysypeme do sitka a necháme odkvapkať. Zatiaľ si pripravíme bylinkové maslo. V miske si vymiešame maslo, cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať a chilli. Do každej ulity vložíme kúsok bylinkového masla, slimáčika a opäť maslo. Položíme na plech tak, aby maslo nevytekalo a necháme v trúbe na 200 stupňov asi 7 minút.
Podávame so špaldovými krekrami:
260 g špaldovej múky
100 g masla
20 g olivového oleja
100 g vody soľ + semienka na ozdobu
Postup:
Trúbu zohrejeme na 160 stupňov. Do mixovaciej nádoby vložíme všetky ingrediencie a miešam. Cesto vyváľame na tenkú vrstvu, posypem semienkami a nakrájame na krekry. Potom pečieme v trúbe 15 minút.