Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Satay pasta:
2 ML koriander
2 ML rasca
½ ML kurkuma
¼ biele korenie
2 ks Chilli paprička
2 ks strúčik cesnak
4PL rybacia omáčka
1 hrsť čerstvý koriander
50 g Zázvor
3 ML cukor
½ PL ryžový ocot
2 PL med
2 PL olej
Kuracie stehná vykostené, bez kože
Olivový olej
Čerstvý koriander a chilli na ozdobu
Arašidová omáčka:
3 PL arašidové maslo (hodí sa solené, ale nie je to podmienka)
1,5 PL sójovej omáčky
1 PL ryžový slad
2-3 PL studené kokosové mlieko
1 PL limetková šťava
Sladko-kyslá omáčka:
Chilli paprička (podľa chuti a pálivosti)
1 hrnček cukor
½ hrnček ryžový ocot
½ hrnček voda
1 ML soľ
1 ML škrob
Thajský šalát:
Cuketa
Mrkva
Uhorka
Sójové klíčky
1 PL rybacia omáčka
1PL cukor
1 ML Limetová šťava
1 strúčik cesnak
1 hrnček voda
1 hrsť mäta
Postup:
Koriandrové semienka si nasucho opražíme na panvici. Všetky suroviny na Satay pastu si rozmixujeme. Kuracie vykostené stehná si nakrájame na malé kúsky a dáme marinovať do satay pasty min. na 30 minút (môžete marinovať aj cez noc). Namarinované kuracie kúsky napichneme na špajlu a opekáme na olivovom oleji, aby mäsko ostalo šťavnaté, no navrchu do zlatista opečené a chrumkavé. Pripravíme si malý thajský šalátik. Všetku zeleninu si ošúpeme, umyjeme a pokrájame na malé, úzke rezančeky (julienne). Vložíme do veľkej misy spolu so sójovými klíčkami. Zálievku na šalát si pripravíme z vody, cukru, cesnaku, nakrájanej mäty, limetovej šťavy a rybacej omáčky. Všetky suroviny zmiešame a zalejeme šalát. Arašidovú omáčku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Necháme odstáť v chladničke pár minút, aby sa nám prepojili chute.
Sladko-kyslá omáčka:
V kastróliku si zmiešame vodu, cukor, chilli (nakrájame na malinké kúsky), ryžový ocot, soľ a škrob a za stáleho miešania necháme povariť, až kým nám omáča nezhustne. Miešame – aby sa neurobili hrudky.
Kuracie satay („špíziky“) pri servírovaní posypeme nasekaným čerstvým koriandrom a chilli. Pridáme šalátik a omáčky do mištičky.