Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Žltá kari pasta:
chilli papričky (podľa chuti a pálivosti)
1 ML soľ
2 strúčik cesnaku
šalotka
50 g čerstvý zázvor
1 a ½ PLkrevetová pasta
2 PLcurry korenia
1 ML semienka koriandra
1 ML celej rasce
1 PL sójová omáčka
2 PL olivový olej
1 kg kuracie prsia
Mrkva
Brokolica
Hráškové struky ploché
Farebná sladká paprika
Olivový olej
1 ks citrónová tráva
Kokosové mlieko
škrob
Soľ
3 hrnček Basmati ryža
Voda
Mikrobylinky na ozdobu
Postup:
Pastu na žlté kari si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín. (Koriandrové semienka si opražíme na suchej panvičke, cesnak a zázvor ošúpeme). Necháme postáť aspoň 1 hodinu, aby sa chute prepojili.
Kuracie mäso si nakrájame na menšie kocky. Olivový olej si rozpálime a vložíme doň kuracie prsia, aby sa zatiahli. Potom pridáme 2 PL kari pasty, zalejeme kokosovým mliekom a povaríme až kým nám kuracie mäso nezmäkne. Zatiaľ si nad parou podusíme brokolicu (do polomäka). Keď máme mäso mäkké, pridáme k nemu na pásiky nakrájanú farebnú sladkú papriku, mrkvu, hráškové struky a podusenú brokolicu. Všetko zamiešame. V hrnčeku si zmiešame kokosové mlieko s ML a prilejeme do kari. Zamiešame, aby nám omáčka nezhrudkovela.
Basmati ryžu si pripravíme v pomere 1 hrnček ryže 1 a ½ hrnček vody. Ryžu poriadne premyjeme, aby sme ju zbavili škrobu (aby sa nám nezlepila). Osolenú vodu privedieme k varu. Do vriacej vody nasypeme premytú ryžu, počkáme kým zovrie, stiahneme teplotu varu a varíme 5 minút. Po 5 minútach vypneme teplotu, zakryjeme ryžu pokrievkou a necháme samovoľne dovariť 15 minút. Po tomto čase máme ryžu hotovú.
Podávame ozdobené s mikrobylinkami a sójovými klíčkami.