Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Lepkavá ryža:
1 hrnček Lepkavá ryža
0,2 dcl Kokosové mlieko
5 PL cukor
Strúhaný kokos
Tapioka:
1 hrnček tapioka
4 hrnčeky voda
4 hrnčeky kokosové mlieko
2 PL cukor
2 PL mangové pyré
Žlté farbivo
1 plát želatína
Mangový sorbet:
1 ks zrelé mango
5 PL cukor
Voda
Limetová šťava
Lepkavá ryža:
Ryžu premyte 3 krát, aby ste ju zbavili prebytočného škrobu z vody. Ryžu zalejte horúcou vodou na pár minút. Ryžu dajte do hrnce (spolu s vodou kde sa močila), zalejte 0,2 dcl kokosového mlieka, pridajte cukor a za stáleho miešania varte, kým ryža nezmäkne. Ak je potrebné dolievajte vodou, alebo kokosovým mliekom. Keď je ryža mäkká, nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v strúhanom kokose. Môžeme ozdobiť mangovým pyré do stredu.
Tapioka:
Perly zalejte vodou a nechajte postáť 10 minút. Dajte variť. Obvykle 1 diel suchých perál na 8 dielov tekutiny. Ja používam pol voda a pol kokosové mlieko. Priveďte k varu a počas varenia neustále miešajte, aby sa neprichytili. Dôležité je tiež varenie na nízkej teplote.
Pri výbere kokosového mlieka dajte pozor, aby neobsahovalo zbytočné konzervanti a malo čo najvyšší podiel kokosovej hmoty (minimálne 60 – 70 % jeho obsahu). Môžete pridať mangové pyré. Mangové pyré si pripravte v mixéry z 1 ks zrelého manga, ryžového sirupu a limetovej šťavy. Ešte teplú mangovú tapioku vložte do formičiek a nechajte v chladničke/mrazničke stuhnúť. Pri podávaní dozdobte jedlým kvetom.
Mangový sorbet:
Vo vode si rozpustite cukor - nechajte vychladnúť. Mango rozmixujte v mixéri, pridajte limetovú šťavu, vychladenú cukrovú vodu a zamixujte. Nalejte do misky a nechajte v mrazničke stuhnúť. Pri servírovaní dozdobte lístkom mäty.