Dezert: Rubínový samet

Dezert: Rubínový samet

Gaštanový cheesecake.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Cesto:

100 g masla, 80 g nastrúhaných orechov, 200 g sušienok

Plnka:

500 g jemného tvarohu, 200 g gaštanového pyré, 140 g kokosového cukru, 3 vajcia, 200 ml vaječného likéru, škorica

Šľahačka:

250 ml šľahačky a gaštanové pyré, višňový džem, mrazené višne, griotka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Sušienky si podrvíme a zmiešame s maslom a orechmi. Korpus dáme piecť na 15 min. pri 180 stupňoch Celzia. Z tvarohu, gaštanového pyré, cukru, vajec, likéru a škorice si vyšľaháme do hladka plnku. Vylejeme ju na korpus a dáme piecť na jednu hodinu. Nakoniec si vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme gaštanové pyré, šľahačku nakoniec natrieme na vychladnutý cheesecake. Cheesecake môžeme osviežiť višňovým džemom, višňami a griotkou, ktoré necháme chvíľku prejsť varom, aby sa nám prepojili chute.

Tagy: Dezert