Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
6 ks maslových sušienok
250 g smotanového syru
90 g kryštálového cukru
20 ml vaječného likéru
1 veľké vajce
1 pl lyžica hladkej múky
1/2 čajovej lyžičky muškátového oriešku
1/2 čl škorice
Štipka soli
250 g mascarpone
100 g smotany na šľahanie
3 pl vanilkového cukru
Karamelový toping:
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Všetky spomínané ingrediencie pomiešame v jednej mise ručným mixérom. Vzniknutú hmotu ponalievame do košíčkov na muffiny a necháme piecť 20 minút. Po vytiahnutí necháme cesto 2 hodiny odstáť v chlade. Smotanovú polevu vytvoríme vyšľahaním mascarpone, smotany na šľahanie a pridáme vanilkový cukor. Necháme hodinku odstáť v chladničke a pred podávaním dezertu natrieme na vrch. Na úplný záver koláčik dozdobíme karamelovou polevou.