Predjedlo: Mrkva?

Predjedlo: Mrkva?

Pečivo s mrkvovou nátierkou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Cesto:

2 hrnčeky 

polohrubá múka

1 hrnček  mlieko

¼ hrnčeka olej

1 KL cukor

Trošku soľ

1 sušené droždie

Zdroj: TV JOJ

​Príprava:

Cesto si vymiešame a dáme kysnúť na cca 30 minút.

Nátierka:

10 vajec

1 maslo

2 PL horčica

1 veľká nastrúhaná mrkva

1 väčšia cibuľa

Čierne korenie

Soľ

Postup:

Vajcia si uvaríme natvrdo a potom k nim pridáme maslo, horčicu, korenie. Tyčovým mixérom si vymixujeme nátierku a potom k nej primiešajte 1 nastrúhanú mrkvu a 1 nadrobno nakrájanú cibuľu. Po vykysnutí si cesto vyvaľkáme a rozdelíme na pásiky, ktoré potom obmotávame okolo kornútkov (ktoré sú vyrobené z výkresu a alobalu). Natrieme vajcom a posypeme sezamom. Pečieme na 200 °C cca 15 - 20 minút. Po vychladnutí si sa kornútky naplnia pripravenou nátierkou. Nakoniec sa hotová mrkva ozdobí petržlenovou vňaťou.

Tagy: Predjedlo