Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Cesto:
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček mlieko
¼ hrnčeka olej
1 KL cukor
Trošku soľ
1 sušené droždie
Príprava:
Cesto si vymiešame a dáme kysnúť na cca 30 minút.
Nátierka:
10 vajec
1 maslo
2 PL horčica
1 veľká nastrúhaná mrkva
1 väčšia cibuľa
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Vajcia si uvaríme natvrdo a potom k nim pridáme maslo, horčicu, korenie. Tyčovým mixérom si vymixujeme nátierku a potom k nej primiešajte 1 nastrúhanú mrkvu a 1 nadrobno nakrájanú cibuľu. Po vykysnutí si cesto vyvaľkáme a rozdelíme na pásiky, ktoré potom obmotávame okolo kornútkov (ktoré sú vyrobené z výkresu a alobalu). Natrieme vajcom a posypeme sezamom. Pečieme na 200 °C cca 15 - 20 minút. Po vychladnutí si sa kornútky naplnia pripravenou nátierkou. Nakoniec sa hotová mrkva ozdobí petržlenovou vňaťou.