Dezert: Cip cip cipovička

Dezert: Cip cip cipovička

Ovocné tortičky s makovým cestom bez múky.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

6 vajec

práškový cukor

maslo 150 g

cukor 140 g

vanilkový cukor

citrón

180 g mak

tvarohový krém

puding bez varenia

smotana na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

prípravu cesta vyšľaháme 6 bielkov a práškový cukor. Maslo 150g, cukor 140 g, vanilínový cukor spolu so 6 žĺtkami a kôrou z 1 citróna vymiešame. Vyšľahané bielka a mak 180 g vmiešame do cesta. Cestom naplníme vymastený plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po vychladnutí vykrajujeme štvorce. Pribináčikový krém si pripravíme tak, že vymiešame 500 ml smotany na šľahanie, 500 g jemného tvarohu, práškový cukor a vanilkový puding bez varenia Creme Ole. Hotový krém natrieme na cesto do štvorca. Vrchná vrstva koláča bude vyrobená z ovocného kompótu a zlatého klasu, ktorý sa uvarí a vytvorí sa tak želatínová hmota. Dezert dáme zachladiť.

Tagy: Dezert