Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 vajcia
cukor - kryštálový aj práškový
polohrubá múka
hladká múka
vanilkový cukor
kakao
mascarpone
jahody
štipka soli
kypriaci prášok
šľahačková smotana
Postup 1. časť a 2. časť:
4 bielky vyšľahať, štipka soli, 4 PL cukor kryštál, 4 žĺtka zvlášť, 3,5 PL polohrubá múka, 0,5 PL hladká múka, 3 PL kakao a vanilkovy cukor Kypriaci prášok.
Žĺtky zmiešame s cukrom a pridáme kakao. V druhej nádobe z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešame žĺtky s cukrom a pridáme múku. Ingrediencie miešame varechou. Pripravíme si dva plechy a položíme na ne papier na pečenie. Na každý plech dáme cesto hrubé 1 cm. Pečieme 15 minút pri teplote 170 °C. Necháme vychladnúť. 1 šľahačkovú smotana, 2 mascarpone, cukor kryštál, 4 lyžičky vanilkovy cukor.
Smotanu si vyšľaháme do tuha, pridáme mascarpone, kryštálový a vanilkový cukor, a vymiešame na hustý krém. Prvé cesto natrieme krémom, prikryjeme druhým cestom, vykrojíme koláčiky, vrchné cesto ozdobíme kakaom a navrch položíme nakrájané jahody.