Predjedlo: Odleť naspäť do pece!

Predjedlo: Odleť naspäť do pece!

Trhané kačacie mäso s brioškou, karamelizovaná cibuľa s mikrobylinkami.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Prísady:

Kačka - jedna v celku 

Pomarančová šťava - 2 dc

Rozmarín

Soľ podľa chuti

Hladká muka - 500 g

Soľ štipka

Cukor 1 ČL

2 žĺtka

25 g Droždie

1,5 dl vlažného mlieka

maslo

Voda podľa potreby

Cibuľa - 2 kg

Whisky -1shot

Škorica-1 kus

Badián - 1kus

Tymian

Soľ korenie -podľa chuti

Brusnice - 250 g

Červene víno - 200 ml

Škorica - 1 kus

Badián - 1 kus

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Kačku si namarinujeme soľou rozmarínom a pomarančovou šťavou, podlejeme vodou a dáme piecť na 275 stupňov na cca 1,5 h

Brioška: 

Zmúky, žĺtok, mlieka, droždia, cukru, soli a masla vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi tak hodinu. Po vykysnutí vytvarujeme a vložíme do vymastenej hranatej formy. Pečieme na 250 stupňoch cca 30 min.

Cibuľu hodíme do hrnca a necháme restovať asi 30 minút. Keď je mäkká, pridáme škoricu, badián, tymian a soľ.

Vínová omáčka:

Nalejeme si do hrnca víno a necháme vypariť alkohol. Pridáme brusnice, škoricu a badián. Keď sú už brusnice mäkké, tak ich rozmixujeme a môžeme podávať.

Tagy: Predjedlo