Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Prísady:
Kačka - jedna v celku
Pomarančová šťava - 2 dc
Rozmarín
Soľ podľa chuti
Hladká muka - 500 g
Soľ štipka
Cukor 1 ČL
2 žĺtka
25 g Droždie
1,5 dl vlažného mlieka
maslo
Voda podľa potreby
Cibuľa - 2 kg
Whisky -1shot
Škorica-1 kus
Badián - 1kus
Tymian
Soľ korenie -podľa chuti
Brusnice - 250 g
Červene víno - 200 ml
Škorica - 1 kus
Badián - 1 kus
Postup:
Kačku si namarinujeme soľou rozmarínom a pomarančovou šťavou, podlejeme vodou a dáme piecť na 275 stupňov na cca 1,5 h
Brioška:
Zmúky, žĺtok, mlieka, droždia, cukru, soli a masla vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi tak hodinu. Po vykysnutí vytvarujeme a vložíme do vymastenej hranatej formy. Pečieme na 250 stupňoch cca 30 min.
Cibuľu hodíme do hrnca a necháme restovať asi 30 minút. Keď je mäkká, pridáme škoricu, badián, tymian a soľ.
Vínová omáčka:
Nalejeme si do hrnca víno a necháme vypariť alkohol. Pridáme brusnice, škoricu a badián. Keď sú už brusnice mäkké, tak ich rozmixujeme a môžeme podávať.