Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Prísady:
Škoricové rolky:
Hladká muka - 500 g
Soľ štipka
Cukor - 1 ČL
2 žĺtka
25 g droždia
maslo
1,5 dl vlažného mlieka
Škorica podľa chuti
Cukor podľa potreby
Voda podľa potreby
Domáci puding:
žĺtka - 5 ks
Vanilková pasta
Cukor - 90 g
Mlieko -500 ml
Zemiakový škrob -30 g
Malinová omáčka:
Mrazené maliny - 250 g
Cukor - 100 g
Postup na rolky:
Do misky prihodíme múku, cukor, soľ, droždie, žĺtka a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme na doske. Potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou a cukrom a zrolujeme. Nakrájame a uložíme na plech. Potrieme opäť rozpusteným maslom a pečieme na 250 stupňov 15 až 20 minút.
Puding:
Do mlieka zmiešame trošku vanilkovej pasty a necháme variť, keď je mlieko horúce, tak pridáme cukor, žĺtka, zemiakový škrob a miešame kým puding nezhustne.
Omáčka:
Do hrnca dáme mrazené maliny s cukrom a miešame, kým maliny nezmäknú, na záver premixujeme.