
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
• 450 g špenát mrazený
• 1/2 cibuľa
• 60 g maslo
• 2 ks vajce
• 2 strúčiky cesnak
• 1 ks zeleninový bujón
• 2 PL hladká múka
• 1 PL cukor kryštál
• 2 ks smotana na šľahanie 33 %
• Soľ
• Čierne korenie
• 2 krajce chleba
Postup:
Maslo si dáme roztopiť do hrnca a pridáme najemno nasekanú cibuľku. Keď bude cibuľa dozlatista upečená, pridáme dve lyžice hladkej múky a zapražíme to. Pridáme vodu. Počkáme kým voda zovrie a pridáme špenát. Potom pridáme kocku bujónu a varíme cca 10 minút. Pridáme prelisovaný cesnak a necháme chvíľku variť. Prilejeme smotanu. Všetko poriadne premiešame a necháme variť cca 15 minút. Následne pomaly prilejeme rozšľahané vajíčka. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a cukrom. Kvôli krémovosti ešte celú polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
Z chlebu si pripravíme krutóny. Krajce si nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, na cca 10 minút.