Dezert: Fake of cheesecake

Dezert: Fake of cheesecake

Nepečená tvarohovo ovocná torta s čokoládou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Korpus: 

• 300 g sušienok
• 30 g kakaa
• 100 g lieskovcovo-orieškovej nátierky
• 120 g masla


Krém: 

• 500 g roztierateľného tvarohu
• 250 g mascarpone
• 100 g práškového cukru
• 100 g roztopeného masla
• 250 g mrazenej lesnej zmesi


Poleva:

• 150 g horkej čokolády
• 150 ml smotany na šľahanie(33 %)

 Ozdoba:

• 30 g mrazom sušených jahôd

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Korpus: 

Rozdrvené sušienky, kakao, lieskovcovo-orieškovú nátierku a zmäknuté maslo zmiešame, zmes nasypeme do formy a
rovnomerne utlačíme lyžicou.

Krém: 

Tvaroh, mascarpone a práškový cukor vymiešame dohladka. Prilejeme roztopené maslo a ručne vmiešame mrazenú lesnú zmes, aby sa krém príliš nezafarbil. Krém nanesieme na sušienkový základ a povrch torty uhladíme.

Poleva: 

V mise zmiešame nalámanú čokoládu a zalejeme ju horúcou smotanou. Zmes rozmiešame dohladka a polevu nalejeme na povrch torty až ku okrajom.

Tagy: Dezert